14 Eylül 2017 Perşembe

Avukatlar Hukuk Yazılımını Tercih Ederken Nelere Dikkat Etmeli?



Hukuk Yazılımları ile Zamanınızı Daha Verimli Kullanın!
Teknolojinin gelişmesiyle bir çok sektörde olduğu gibi hukuk sektöründe de Ofis Yönetim Yazılımları ve Dava Takip Yazılımları önemli bir yer kaplamaya başlamıştır.
Peki Avukat, kullanacağı yazılımı seçerken nelere dikkat etmelidir? Ofis Yönetimini ve İş takibini kolaylaştıracak bir yazılım hangi özellikleri barındırmalıdır.
  • Basit Kullanımlı ve Kolay Anlaşılabilir Olmalıdır.
    Şüphesiz ki avukatlar için yazılımın en önemli özelliği kolay kullanılabilir olması, zaman tasarrufu sağlaması ve az özellikle birden fazla iş çözümünü sunabilmesidir. Karmaşık ve çok fazla bilginin girilmesi zorunlu tutulan dosya ekranları, avukatların zamanını almakta ve dosya bilgileri girilirken hatalara yol açmaktadır. Avukatın kullanacağı yazılımdaki dosya ekranlarında Avukatın ihtiyaç duyduğu önemli bilgilerin girilebilir olması, hem zaman tasarrufu hem de kolay kullanım sağlamaktadır.
  • Mobil Versiyon ve Web Tabanlı Yazılım Özelliği ile Her Yerden Erişilebilir Olmalıdır.
    Avukatların zamanının çoğu adliyede geçerken, internet erişiminin olduğu her yerden kullanabilmesi telefon veya tablet ile erişim sağlayabilmesi, gelişmiş takvim özelliği ile süreli işlerini takip edebilmesi, dava takip sistemi barındıran yazılım ile dava dosyaları ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilmesi; hukuk yazılımının avukata sağlaması gereken kolaylıkların başında gelmektedir. 
    Akıllı telefonlar ve tabletler günlük hayatımızda büyük yer kaplamakla birlikte, profesyonel hayatta da işlerinizi kolaylaştıran tüm yazılımlar mobil uygulamalara oldukça önem vermektedir. Hukuk sektörüne iş yönetimi alanında çözüm sunan mevcut yazılımlarda gördüğümüz başlıca sorunlarından biri de mobil uygulamalarının bulunmaması ve her yerden erişebilme imkanını sağlamamasıdır. 
    Bu nedenle Avukatlar, hukuk yazılımını tercih ederken yazılımın gelişmiş bir mobil uygulama sunup sunmadığını da göz önünde bulundurmalıdırlar.
  • Süreli İş, Görev ve Duruşma Takibini Kolaylaştırmalı, Avukatın Hata Payını En Aza İndirgeyen Takvim Modülü Barındırmalıdır.
    Gelişmiş Takvim Modülü, süreli iş takibinin büyük önem taşıdığı hukuk sektöründe iş yönetimi çözümü sunan hukuk yazılımının olmazsa olmazıdır. Örnek vermek gerekirse, 10 kişilik bir avukat kadrosu bulunan hukuk ofislerinde, her bir avukat ayrı ayrı ajanda ya da takvimde kendi süreli iş ya da duruşma takibini yapabilmekte iken, diğer avukatlar tarafından bu ajanda ya da takvime erişilememesi karışıklık ve hataya yol açmaktadır. Bu nedenle, iş takibi ve hata payını en aza indirgemek için gelişmiş ve hukuk dosya takibi ile bağlantılı bir takvim modülü ile bu sorunlar kolaylıkla çözülebilmektedir.
  • Avukat ve Personel Masraflarını Hukuk Ön Muhasebe Sistemi ile Takip Ederek Kayıpları Ortadan Kaldırabilmelidir.
    Hukuk bürosu yazılımının Avukatların Müvekkilleri için yapmış olduğu masrafların çokluğu ve hukuk ofisinde çalışmakta olan personellerin masraf hesaplarının yönetilmesi açısından da ihtiyaç duyulan bir ön muhasebe sistemini barındırmalıdır. Dosya takip sisteminin yanı sıra, ofis giderlerini, personel cari hesabını, müvekkil cari hesabını Hukuk Yazılımı ile takip ederek; harcamaların, masrafların gözden kaçmasını engelleyerek zararınızı ortadan kaldırabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder